Over ons

Team #StefanenAnoek bestaat, hoe kan het ook anders, uit..... Stefan en Anoek. Goed ondersteund in de voorbereidingen door onze vier kinderen, doen wij in 2024 voor de vijfde keer mee aan de Alpe d'HuZes.

Wij zijn een gezin van zes. Stefan, Anoek, Amélie (19jr), Aimée (17jr), Lisanne (16jr) en Steijn (13jr) en wonen in Doorn.

Stefan werkt in Utrecht en brengt daarnaast graag tijd door op de racefiets. Anoek werkt veelal vanuit huis voor een organisatie in Assen en Leeuwarden. Daarnaast werkt zij als vrijwilliger voor de stichting Alpe d'HuZes. Dus naast haar inspanningen voor ons team, is zij ook betrokken bij de Stichting zelf. Anoek loopt graag hard en is daarnaast steeds vaker aan het wielrennen geslagen.

Een gezamenlijke sportieve ambitie die we hebben is om ooit ("als we groot zijn") een start te maken met triatlon trainingen. Beide komend vanuit en andere discipline lijkt ons dat een ontzettend leuke en uitdagende aanvulling. Anoek is met run & bike al aardig op weg trouwens. Naast deze duursporten golfen we ook graag. De kinderen zijn naast school druk met hobby's als paardrijden, hardlopen, dansen, turnen, tennissen en golfen.

 

Kennismaking met Alpe d'HuZes

In 2018 zijn wij in aanraking gekomen met het event Alpe d’HuZes. Toegegeven: in eerste instantie vanuit de sportieve ambitie om een grote berg te bedwingen. Tijdens dat event hebben wij zoveel mensen gesproken die, in tegenstelling tot ons, hele vervelende ervaringen hadden met de ziekte kanker. Uiteraard kennen we mensen genoeg die te maken krijgen met deze ziekte, en toch, gelukkig,  hebben wij niet direct in onze “eerste omgeving” mensen die geraakt zijn. Zoals gezegd, ons gezin is gezond.

Als we zeggen dat we aangrijpende gesprekken hebben gevoerd, moet je denken verhalen waarbij mensen zelf onderbehandeling waren, uitbehandeld of zorgdragend voor iemand die er slecht aan toe is.

Vanaf dát moment hebben wij besloten structureel werk te maken van het ondersteunen van dit goede doel. Niet alleen wij als ouders doen dat, maar het hele gezin bemoeid zich nadrukkelijk met “het ophalen van zoveel mogelijk centjes voor de mensen die dat écht nodig hebben”. Het is echt een family effort.

Verliefd op de berg

We vinden het altijd erg moeilijk om uit te leggen waarom we zo gehecht zijn aan de Alpe d'HuZes.

Mensen die niet op het event geweest zijn, kijken je soms aan met een blik "ja ja, nu weten we het wel" of "Een berg is een berg en daar wordt altijd veel gefietst. Het zal wel meevallen".

De mensen die er wel geweest zijn, zijn meteen verkocht en is uitleggen niet nodig.

Tóch blijven we proberen de goede beschrijving te vinden :).

Aan de andere kant, als er zulke mooie filmpjes gemaakt worden als hiernaast te zien is, hoeven we eigenlijk niets uit te leggen. Kijk en hopelijk begrijp je onze liefde voor dé Berg en hét Event!