Algemene info

UPDATE afsluiting #virtuelealpedhuzes:

De maand juni 2020 is voorbij en daarmee komt een einde aan de #virtuelealpedhuzes. Het virtuele sportevent wat wij als Team #StefanenAnoek hebben georganiseerd als alternatief voor de "echte Alpe d'HuZes" die dit jaar helaas niet door kon gaan.

Wat zijn we ongelooflijk trots op het eindresultaat. Meer dan 4000 euro hebben we opgehaald voor het KWF. Dat betekent dat we ons streefbedrag op de actiepagina van de Alpe d'HuZes kunnen ophogen. SUPER!!!

Voorafgaand aan het event hebben wij natuurlijk met elkaar besproken wanneer we zelf tevreden zouden zijn met het resultaat. Wat is haalbaar? 50 deelnemers? 100? Meer? Geen idee. Uiteindelijk hebben we 250 medailles besteld en was het event helemaal uitverkocht.

 

Wij durven te zeggen dat dit event de beste deelnemers van de wereld heeft :). Deelnemers hebben, los van de inschrijving, hele mooie bedragen extra gedoneerd. Er zijn ook deelnemers geweest die zich weer hebben laten sponsoren voor hun #virtuelealpedhuzes activiteit en zo nóg eens extra geld hebben opgehaald. Echt geweldig.

Wij willen iedereen ontzettend bedanken voor de betrokkenheid. Wij hebben van jullie genoten.

Stefan en Anoek


We gaan dus niet naar Frankrijk maar we gaan "Virtueel".

 

Wat is een virtueel sport event?

Voor degene die niet weten wat een virtueel sport event is, een korte algemene uitleg.

Een virtueel sport event wordt gekenmerkt door het feit dat je zelf kan kiezen wanneer en waar je de activiteit uitvoert. Je schrijft je in, betaalt een bedrag (dat in ons geval na aftrek van de kosten naar het goede doel gaat) en je voert je activiteit uit. Het bewijs van de geleverde prestatie lever je aan via socialmedia en als beloning ontvang je daarna per post een mooie medaille. Die kan je dan mooi op MedalMonday aan al je volgers laten zien op alle socials 😊.

De activiteit verschilt per event. Bij gebrek aan reallife events, zie je tegenwoordig veel hardloop- en fietsevents. Het bewijs kan in vele formats worden aangeleverd, bijvoorbeeld door het posten van foto’s tijdens je activiteit of het delen van de files van je activity tracker.

 

Óns idee

Team #StefanenAnoek wil natuurlijk de connectie maken met het doel van de Alpe d’HuZes. Ons idee is dan ook dat echt iedereen zijn eigen activiteit moet kunnen kiezen. De een rent met gemak 21km terwijl een ander hard moet werken voor 5km. Dat geldt ook voor afstanden op de fiets, zwemmend of in welke discipline dan ook.

De Virtuele Alpe d'HuZes gaat niet om de afstand of snelheid, het gaat om de prestatie voor jezelf.

 

Onze “Virtuele Alpe d’Huzes” loopt de hele maand Juni 2020. Je kan je zelfs tot eind Juni opgeven, maar let op, de activiteit moet wel in Juni uitgevoerd worden. 

Deelname kost 15 euro en is via iDeal te betalen bij inschrijven. Van deze 15 euro gaat er per deelnemer meer dan 10 euro naar Alpe d’HuZes en dat bedrag komt zo dus 100% ten goede aan onderzoek naar kanker. Hoe meer mensen er mee doen, hoe hoger dit bedrag per persoon wordt. Uiteraard mag je ook nog een extra donatie doen bij inschrijven. 

 

Zoals aangegeven, het maakt ons niet uit of je gaat racefietsen, hardlopen, stads-fietsen, wandelen, trailrunnen, zwemmen, schaatsen, skaten, of wat dan ook. Als jíj een sportieve prestatie levert kan je meedoen. Ontzettend mooi zou het zijn als de activiteit op een bepaalde manier een overwinning op jezelf is. Kijkend naar het motto van Alpe  d’HuZes, Opgeven is geen optie, is dé vraag aan jou: “Welke berg ga jij beklimmen?”. Kies zelf welke sport je doet, welke afstand en snelheid en verdien een luxe unieke medaille voor jouw sportieve prestatie. TIP: Kies een afstand / prestatie waar je trots op bent. De medaille die je na afloop ontvangt zal je hier blijvend aan herinneren.

 

Als deelnemers aan de Alpe d’HuZes zoeken we altijd naar afstanden, momenten of andere smoezen om de link naar de berg te maken. Bijvoorbeeld: Ga 13,8km wandelen. De 13,8km staat dan gelijk aan het aan kilometers dan één beklimming van de Alpe. Of ga 21km hardlopen. Die 21 kan dan weer refereren aan de 21 bochten van de Alpe. Hiernaast zie je een aantal voorbeeld ideeën. Schroom niet om zelf een mooi getal of een mooi verhaal aan jouw prestatie te koppelen en dit te delen met ons via Facebook of Instagram. Again, belangrijk is wel dat je bericht op openbaar staat en dat je ons tagt (#StefanenAnoek). Ter inspiratie zie je hiernaast een aantal ideeën.

 

Kortom:

Het is super makkelijk om mee te doen. Bepaal welke prestatie jij wil leveren, schrijf je in, print je startnummer en doe je activiteit tussen 1 Juni en 30 Juni. Plaats jouw bewijs op Facebook of Insta en tag ons. Wij sturen uiterlijk na Juni een mooie medaille naar je toe per post.

We willen maximaal transparant zijn over het geld. Na de maand Juni delen wij de exacte cijfers met betrekking de inschrijfgelden, kosten en dus de donatie naar Alpe d'HuZes!