Geldbesteding

100% VAN DONATIES NAAR KANKERONDERZOEK

Een op de drie Nederlanders krijgt kanker. Jaarlijks sterven ruim 44.000 mensen aan kanker. Kankerbestrijding en aandacht voor de kankerpatient zijn heel hard nodig. Alpe d'HuZes is opgericht met als doel de onmacht die ontstaat bij kanker om te zetten in kracht. Onder het motto ‘opgeven is geen optie’ accepteren we geen beperkingen in wat we kunnen en zullen bereiken. 

 

100% van de donaties aan het Alpe d’HuZes/KWF-fonds wordt besteed aan wetenschappelijk onderzoek naar kanker en naar de verbetering van kwaliteit van leven van mensen met kanker. Dat willen we bereiken door drie thema's, die passen bij onze missie:

  • Ambitie: het stimuleren van jong talent. Binnen dit thema valt ook de jaarlijkse Bas Mulder Award uitreiking.
  • Hermannetje: de kennisbenutting van onderzoeksresultaten versnellen met ‘een extra duwtje’. Binnen dit thema valt de Knelpuntensubsidie.
  • Nieuwe ontwikkelingen: het creëren van extra kansen voor baanbrekende onderzoeksideeën. Binnen dit thema valt de Unieke Kansen subsidie.

VERANTWOORDING GELDBESTEDING

Alpe d’HuZes heeft sinds de eerste editie in 2006 ruim 200 miljoen euro opgehaald. De gelden gaan uitsluitend naar kwalitatief hoogwaardig en relevant wetenschappelijk kankeronderzoek. Hierbij staat voor ons altijd het belang van de patiënt centraalWij zijn een onafhankelijke fondsenwerver en strategisch partner van KWF. 

De KWF Adviesraad bepaalt waaraan het geld van het Alpe d’HuZes/KWF Fonds besteed wordt. De KWF Adviesraad bestaat uit nationale toponderzoekers en (ex-)patiënten en toetst de onderzoeksvoorstellen kritisch op wetenschappelijke kwaliteit, haalbaarheid en relevantie. Deze Adviesraad wordt bijgestaan door buitenlandse experts. Alle beoordelaars doen hun werk voor Alpe d’HuZes/KWF onbetaald en zij beoordelen nooit onderzoeksaanvragen waarbij sprake kan zijn van belangenverstrengeling.

Lees op KWF Kankerbestrijding welke onderzoeksprojecten worden gefinancierd.

Lees hier hoe je als onderzoeker in aanmerking kunt komen voor subsidie uit het Alpe d’HuZes/KWF-fonds. 

Onderzoekers aan het woord!!!